DogađanjaObavijesti

Priča o svemiru i o Higgsovu bozonu

Prof. dr. sc. Ivica Puljak (Sveučilište u Splitu, FESB) održao je iznimno zanimljivo i poučno predavanje „Priča o svemiru i o Higgsovu bozonu“. Svi su bili oduševljeni, trajalo je dva i pol puta više od planiranoga, uz dodatno druženje i mnogobrojna pitanja. Hvala Vam, profesore, i nadamo se uskoro i ponovnom susretu. Evo kako je to sam zabilježio na FB-u – lijepo je ovo pročitati, ponosni smo, jako!

Ivica Puljak je na lokaciji X. Gimnazija Ivan Supek.

  1. travnja u 16:16 · Zagreb ·

Moja jubilarna 400. aktivnost na popularizaciji znanosti je prošla spektakularno. U X. gimnaziji u Zagrebu na danima Ivana Supeka smo najprije imali predavanje o svemiru, Higgsovu bozonu i budućnosti ljudskog roda, koje je trajalo 2 i pol sata (najduže do sada), sa super zainteresiranim učenicima i nastavnicima, a zatim jednosatni razgovor s učenicima i učiteljima o znanosti, obrazovanju, društvu te na kraju ručak u izuzetno ugodnoj atmosferi.

Puno hvala Željka Frković, Jelena Crnek, Neli Mindoljević, Josip S. Kličinović, Smiljana Kranjcec, Marija Roth, Slavica Najman, Antun Vujević, Ružica Filipović, vama, kolegicama i kolegama na organizaciji i gostoprimstvu. Sjajna ste ekipa i čestitam vam na radu s učenicima!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *