Pjevački zbor

Pjevački zbor, voditeljica Alma Zubović, prof.

Pjevački zbor X. gimnazije „Ivan Supek“ djeluje od šk. god. 1999./2000. Do 2019. godine vodila ga je profesorica Alma Zubović, a od 2019. Zbor vodi profesorica Marija Cestarić. Svake školske godine zbor se obnavlja mladim glasovima iz novih naraštaja gimnazijalaca. Stari članovi zbora, sadašnji i bivši studenti na Sveučilištu u Zagrebu, rado se odazivaju za glasovnu i instrumentalnu pomoć zboru na probama i nastupima.

Pjevački zbor X. gimnazije (Maturalna večer 26. svibnja 2005. godine – praizvedba Himne X. gimnazije)

Repertoar zbora sastoji se od klasičnih zborskih skladbi, prigodnih skladbi za Božić i Uskrs, izbora zabavnih skladbi te Himne školi. Sve skladbe izvode se dvoglasno ili troglasno uz pratnju glasovira, gitara ili rock-sastava. Pored nastupa na Glazbenom satu u Goethe institutu u Zagrebu, zbor je nastupao na Trgu bana Jelačića, na Zrinjevcu, te redovito nastupa u školi u povodu Dana Ivana Supeka, božićnih blagdana i na maturalnim večerima.

Pjevački zbor X. gimnazije “Ivan Supek” (Maturalna večer 20. svibnja 2016. godine)

 

Članovi zbora često se uključuju i u različite projekte. Tijekom školske godine 2020./2021. Zbor je bio uključen u projekt „Kultura turizma“ u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Naredne školske godine Zbor je nastupao na koncertu „Grlim te glazbom“ u okviru projekta „Wellbeing“, koji se u našoj školi provodi pod vodstvom prof. Marije Cestarić.

Nastup zbora povodom Dana Ivana Supeka 2022. i u sklopu projekta Wellbeing

 

U našoj školi učenici također sudjeluju u školskim bendovima. Bendovi su nastupali na Imagine Croatia – hrvatskom Imagine Festivalu u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Od 2022. godine bendovi sudjeluju na Supervalu – festivalu školskih bendova. Bendovi sviraju uglavnom obrade, ali rade i na vlastitim autorskim pjesmama.

Jedan od bendova na nastupu povodom Dana Ivana Supeka 28. travnja 2022.