eTwinning

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.

www.eTwinning.net je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Sam portal www.eTwinning.net služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola.

Koje su prednosti eTwinninga

Fleksibilnost – sami određujete tempo koji vam odgovara. Nakon što se registrirate niste obavezni odmah započeti projekt. Pogledajte što drugi rade, pitajte učenike koje su njihove želje u vezi međunarodne suradnje. Kada ste spremni, osmislite projekt, pronađite partnera i započnite s aktivnostima u razredu.

Jednostavnost – za prijavu na portal nema papirologije. Prijava traje par minuta, isto kao i registracija projekta. Portal nudi različite alate koji olakšavaju i omogućavaju provedbu projekta. Kada započnete projekt, otvara vam se mogućnost korištenja „TwinSpacea”- platforme koja nudi prostor za razmjenu dokumenata, fotografija, uradaka učenika, brbljaonice za nastavnike i učenike, mogućnost vođenja bloga projekta itd.

Sigurnost – eTwinning je sigurno i provjereno on-line okružje za vas i vaše učenike. Agencija za mobilnost i programe Europske Unije (nacionalna služba za podršku) provjerava jesu li korisnici zaista nastavnici, pedagoški djelatnici ili nenastavno osoblje u ustanovama u kojima su naveli da su zaposleni.