Novinarska družina

Novinarska družina je prvi put okupljena 1993./1994. godine te je počela rad na učeničkom glasilu “Cener”. Voditeljica novinarske grupe je profesorica Ružica Filipović.

U Ceneru se objavljuju aktualne teme vezane uz život i rad škole kao i brojni tekstovi vezani uz događanja izvan nje.  Radeći nešto korisno, učenici su dobili priliku afirmirati se među svojim kolegama te tako stjecati samopouzdanje i osjećaj da njihove kvalitete mnogi prepoznaju i cijene. To je, između ostalog, bio cilj osnivanja novinarske družine: pružiti učenicima priliku da se dokažu kao osobe na pravi način i da svoje slobodno vrijeme korisno provedu. Nekima je to odredilo životne pozive pa su nakon završene gimnazije otišli na studije novinarstva, grafike ili politike.

Budući da je teško navesti imena svih učenika koji su radili na ovom školskom listu, navest ćemo samo one koji su bili zapaženiji u proteklih deset godina:

Krešimira RendulićAlen PejkovićHrvoje HladnikLuka TralićDarioKatačićIvan GutschyVedran RakMiljen ChovanIvana ČohAnaMilisavljevićLana MindoljevićGoran DimićTibor PačalatMarijana PolićLana JergovićLidija EretTomislav RasonjaIvan RavnjakFrana Marija VrankovićVatroslav VujičićMarko Lucić i Filip Havranek.

Na stranicama Cenera ostavili su vrijedan trag i uspomenu na svoju kreativnost. Hvala im na tome. Filip Havranek više je godina bio alfa i omega našega Cenera. Osobito se istaknuo kao dizajner lista.