HR006 ispitni centar

Cambridge ispitni centar

Nakon uspješno uvedene dvojezične nastave, naša je škola 2008. godine postala prva državna škola Cambridge međunarodni centar u Republici Hrvatskoj (Sveučilište u Cambridgeu, Međunarodni ispitni centar, HR006). Time je učenicima, iz naše i iz drugih škola, kao i svima zainteresiranima omogućeno stjecanje kvalifikacija iz niza različitih predmeta na IGCSE i AS/A razini.
U našoj smo školi kroz školski kurikulum dvojezične nastave integrirali i Cambridge međunarodni kurikulum.
Učenici mogu pristupiti međunarodnim ispitima znanja iz brojnih predmeta po svome vlastitom odabiru i time steći jednu od (IGCSE ili As/A razinu) ili obje (IGCSE i AS/A razinu) Cambridge kvalifikacije. IGCSE je prvi dvogodišnji obrazovni ciklus (kurikulum) nakon čega se provodi vanjsko vrednovanje iz predmeta koje učenik odabere. Nakon još dvije godine završava drugi obrazovni ciklus (kurikulum) AS/A razine.
Kroz predmete u dvojezičnoj nastavi učenike pripremamo za stjecanje Cambridge kvalifikacija putem međunarodnog vanjskog vrednovanja iz predmeta koje učenik odabire. Kako učenici polažu ispite prema Cambridge međunarodnom kurikulumu, a koji se u nekim dijelovima razlikuje od Nacionalnog kurikuluma, učenike pripremamo kroz fakultativnu/izbornu i dodatnu nastavu. Dva su ispitna roka: svibanj/lipanj i listopad/studeni.

Dakle, učenici su polagali i polažu IGCSE i AS/ A razinu CIE ispita Engleskog jezika, Matematike, Fizike, Kemije, Sociologije, Geografije, Informatike i Biologije. U svakom ispitnom roku javljaju nam se i privatni kandidati iz Hrvatske i inozemstva. Do 2016. godine organizirali smo 722 ispita.
Za provedbu ispita, prijavu i odjavu zadužen je CIE ispitni koordinator.
Cambridge međunarodni ispiti priznati su i na hrvatskim fakultetima: PMF Odsjek za matematiku i kemiju (priznavanje rezultata As/A ispita matematike, fizike i kemije). Profesori naše škole izradili su okvirnu usporedbu sadržaja Nacionalnoga kurikuluma i Cambridge međunarodnoga kurikuluma
University of Cambridge Examinations (CIE) vodeća je međunarodna organizacija sa središtem na Sveučilištu u Cambridgeu u Velikoj Britaniji. Zadatak CIE odjela jest razvijanje planova i programa ispita znanja za učenike u UK-u i izvan njega. CIE surađuje s vladama i ministarstvima širom svijeta u svrhu provođenja reformi obrazovnih sustava.
Preko 9000 ispitnih centara u 150 zemalja svijeta i preko dva milijuna učenika koji godišnje pristupaju Cambridge međunarodnim ispitima čini ovu organizaciju najvećom te vrste u svijetu. IGCSE i A level kvalifikacije priznaju sveučilišta i koledži širom svijeta u svrhu upisa, a također ih priznaju i poslodavci.
Cijena ispita za učenike naše škole obuhvaća popust.
Više informacija : http://www.cambridgeinternational.org/ 

Za sve općenite informacije o polaganju  Cambridge Assessment International  Examinations  ispita svi zainteresirani (učenici i privatni kandidati) se mogu javiti voditeljicama dvojezičnog programa, profesoricama Tanji Jovanovič ili Karolini Horvatin u terminu informacija (utorkom)  ili na mail: tanja.jovanovic2@skole.hr ili karolina.horvatin@skole.hr.

Mogu se javiti i ispitnoj koordinatorici, profesorici Ivi Peroš, osobno ili na mail

Za informacije o  pojedinim predmetima  učenici i privatni kandidati se mogu  javiti  profesorima kako je navedeno:

Fizika – Nataša Rudolf, natasa.rudolf@skole.hr

Kemija – Frances Novosel, frances.novosel@skole.hr

English as Second Language – Tanja Jovanović, tanja.jovanovic2@skole.hr

Biologija – Danijel Škrtić, danijel.skrtic1@skole.hr

Sociologija – Marina Šokčević, marina.sokcevic@skole.hr
                     Juraj Rukavina, juraj.rukavina1@skole.hr

 

Voditeljice „dvojezične nastave“
Tanja Jovanović, prof.
Karolina Horvatin Doležal, prof.
 
Ispitna koordinatorica
Marija Roth, prof. mentor