Psihologinja

Psihologinja Marija Roth je u Gimnaziji od 2003. godine. Završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te položila stručni ispit za zanimanje stručnog suradnika psihologa. U svom poslijediplomskom obrazovanju završila je edukaciju iz Gestalt psihoterapije pri IGW institutu te Školu kibernetike psihoterapije pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu.
Tijekom rada sudjelovala je na dvadesetak seminara i stručnih skupova iz područja psihologije.
Sudjeluje u planiranju i programiranju rada škole, radi i surađuje s ravnateljicom, nastavnicima, roditeljima i, ono što najviše voli, s učenicima. S učenicima radi u preventivnim radionicama i vodi individualne razgovore. Slobodni su javiti se i razgovarati o bilo kojoj temi. Zajedno se bave uglavnom prevladavanjem školskog neuspjeha i svladavanjem poteškoća u učenju, odnosima s roditeljima i vršnjacima, tragedijama i teškim trenucima unutar obitelji, adolescentskim krizama i ljubavnim problemima.
Sudjeluje i provodi velik broj projekta unutar Škole
▪ Suvoditeljica KA1 Erasmus+ projekta Podučavajmo, učimo, razvijajmo – suradnički!, odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU i financiran od strane Europske komisije u iznosu od 29.600,00 eura; 2018., 2019.
▪ Voditeljica KA1 Erasmus+ projekta TIDE (Together for Intercultural and Diverse Europe) – Zajedno za interkulturalnu Europu prepunu različitosti odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU i financiran od strane Europske komisije u iznosu od 34.351,00 eura; 2017., 2018.
▪ Voditeljica KA1 Erasmus+ DISCO projekta (DI-fferent S-chool for C-reative O-utcomes) – projekt poticanja kreativnosti u nastavi odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU i financiran od strane Europske komisije u iznosu od 35.600,00 eura; 2015., 2016.
▪ Članica radne skupine KA2 Erasmus+ projekta Priručnik za neodlučne, posrnule i loše čitače odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU i financiran od strane Europske komisije u iznosu od 144.198,00 eura; 2016., 2017., 2018.
▪ eTwinning projekti „Inclusive school“, „Festivals without borders“, „To play or not to play, that is a European question“
▪ Koordinatorica projekata unutar Asia-Europe Foundation Classroom Network – ASEF CassNet
▪ Voditeljica Volonterskog kluba X. gimnazije „Ivan Supek“
▪ Voditeljica Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi X. gimnazije „Ivan Supek“
Voditeljica je školskog preventivnog programa mjera povećanja sigurnosti u X. gimnaziji u okviru kojega je izradila četiri programa za prevenciju nasilja. U suradnji s učenicima snimila je kratki igrani film o prevenciji ovisnosti koji je financirao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport. U 2003. godini bila je članica stručne radne skupine za procjenu projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih, imenovana od strane Ministarstva prosvjete i športa te članica radne skupine za procjenu projekata Klubova mladih za dodjelu financijskih sredstava, imenovana od Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži.