Nove suradnje

Kroz praćenje projekta Bioaznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja  ostvarili smo suradnju i s udrugom Zelena Mreža Aktivističkih Grupa (ZMAG) te smo se uključili u projekt EdUTOPIJA 21 koji oni provode.

Projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost potiče umrežavanje i suradnju škola, organizacija civilnog društva i lokalne zajednice s ciljem osmišljavanja, pokretanja i provođenja suradničkih inicijativa i projekata koji doprinose poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

 

Društvena banka sjemena

Na adresu naše škole stigle su sjemenke graha iz Društvene banke sjemena koje nam je poslala gospođa Sendi Osmičević iz udruge Zelena Mreža Aktivističkih Grupa (ZMAG). Tako se i naš BioX tim uključio u projekt Vrtekice u kojem ćemo osim vrtlarenju i umnažanju sjemena, sudjelovati u edukacijama i podizanju svijesti o ekološkim temama, dijeljenju znanja o važnosti očuvanja lokalnih i tradicijskih sorti te promicanju suvereniteta sjemena i hrane.

Naš tim sudjeluje u umnažanju sjemenki graha i to tri vrste: Mnogocvijetni, Grah zelenček i Grah mahunar.

Više možete pogledati u biltenu na poveznici https://mcusercontent.com/7c0ee66b225afff7a9da2d2a0/files/bc7cdb49-5948-4890-8adc-1a32dc1a088a/DBS_bilten_04_2020.pdf