Podučavajmo, učimo, razvijajmo – suradnički!

Naziv našeg projekta je “Podučavajmo, učimo, razvijajmo – suradnički!” čime želimo dati do znanja da se naglasak stavlja na suradnji među nastavnicima, ali i među učenicima, jer je lakše, brže i bolje kad se zajedno razvijamo kroz međusobno podučavanje, i učenje jedni od drugih.

Glavni cilj projekta je potaknuti suradničko učenje i među nastavnicima i među učenicima, a time kreirati atmosferu u kojoj nastavnici uživaju podučavati, a učenici uživaju učiti. Suradničkim učenjem želimo razvijati i poticati razne pismenosti (čitalačke, matematičke, prirodoslovne i digitalne), stručne kompetencije, pa sve do generičkih kompetencija. Također želimo skrenuti pozornost i poticati nastavnike i učenike na važnost cjeloživotnog obrazovanja kao ključa za uspješniju i svjetliju budućnost.

Suradničko učenje među nastavnicima provodit će se na način da ćemo se odmaknuti od ustaljenog obrađivanja nastavnog gradiva u svakom predmetu zasebno prema tematskoj obradi nastavnih sadržaja, pa će nastavnici različitih predmeta pripremiti zajedničku nastavnu jedinicu-temu za svoje učenike.

Svi sudionici projekta obvezali su se pripremiti tri do pet nastavnih jedinica koristeći nova znanja, vještine i kompetencije te ih učiniti dostupnima za korištenje svima zainteresiranima. Svi će ti materijali biti objavljeni na TwinSpace eTwinning platforme.

Očekivani učinak projekta na nastavnike je povećanje profesionalnih i generičkih kompetencija, a kroz njih i učenika; povećanje internacionalne vidljivosti škole; izrada nastavnih materijala koristeći novostečena znanja, vještine i kompetencije.

 

Konferencija „Suradničko učenje“ – 3. lipnja 2019.

3. lipnja 2019. godine u prostoru naše škole održana je konferencija „Suradničko učenje“ na kojoj su diseminirani ishodi učenja koje su naši nastavnici stekli u sklopu Erasmus+ projekta „Podučavajmo, učimo, razvijajmo – suradnički!“, u okviru programa Erasmus+, koji je odobren od strane Agencija za mobilnost i programe Europske unije te financiran od strane Europske komisije.

Na konferenciji su uz naše profesore izlagali i  profesorica Zrinka Ristić Dedić i profesor Petar Bezinović.

Sudjelovalo je veliki broj učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, predstavnika udruga ministarstava i agencija.

Potvrde o sudjelovanju izdane su putem EMA sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja i ettaedu sustava Agencije za odgoj i obrazovanje.

Program konferencije suradničko učenje

Preuzmi (PDF, 550KB)

Preuzmi (PDF, 781KB)

Preuzmi (PDF, 2.06MB)

Preuzmi (PDF, 2.87MB)

Preuzmi (PDF, 2.1MB)

Preuzmi (PDF, 2.14MB)

Preuzmi (PDF, 4.93MB)

Preuzmi (PDF, 6.95MB)

Preuzmi (PDF, 1.15MB)

Preuzmi (PDF, 1.33MB)