U doba korone

Dragi naši učenici, roditelji i zaposlenici,

uslijed pandemije koronavirusom, nalazimo se u izmijenjenom globalnom okruženju. Obrazovanje u učionicama širom svijeta naglo se zaustavilo i pred nama su razni izazovi. Prilagođavamo se novoj stvarnosti koja znači prilagođavanje na novu rutinu učenja na daljinu i na neočekivane poteškoće s kojima se pritom susrećemo.

Stoga su naši napori usmjereni na ostvarivanje tri cilja:

  1. Osigurati nastavak učenja i ostvarivanje obrazovnih ishoda

U tom pogledu smo se odlučii za održavanje nastave prema rasporedu u realnom vremenu, od 8 do 14 sati. Na taj način ste u direktnom kontaktu sa svojim profesorima, možete dobiti pojašnjenje za nejasnoće na koje nailazite, prati se vaš napredak i dobivate povratnu informaciju o svome radu. U isto vrijeme postavljena je struktura i radna atmosfera koja u ova neizvjesna i nesigurna vremena može biti jedan od izvora sigurnosti.

  1. Osiguratii dobrostanje i mentalno zdravlje naših učenika i zaposlenika

Novonastala situacija koja sa sobom nosi izolaciju, ograničenost u kretanju i manjak socijalnih kontakata može utjecati na pojačan stres i mentalno zdravlje. Briga o mentalnom zdravlju, između ostalog, očituje se kroz brigu o hrani koju konzumiramo i stoga smo oformili facebook grupu „X. gimnazija “Ivan Supek” – Smoothie Challenge u doba koronavirusa“. Kroz vježbanje možemo unaprijediti svoje fizičko  i mentalno zdravlje te smo predložili aktivnost „Vježbajmo zajedno – ples i plank challenge“. Korištenje humora jedan je od korisnih mehanizama samopodrške te smo organizirali aktivnosti pod temom „Humor naš svagdašnji“. Povezanost s prijateljima, obitelji i zajednicom pruža nam potporu te smo se uključili u kampanju Solidarnost – svi smo u ovome zajedno, ujedinjeni u solidarnosti.

  1. Održati i učvrstiti našu školsku zajednicu

Iako se ne susrećemo u Školi, želja nam je da ostanemo povezani i učvrstimo našu školsku zajednicu. Sada je, više nego ikad, važno pokazati empatiju i izgraditi odnose na daljinu. Kroz različite grupe i aktivnosti koje smo organizirali želimo pokazati da smo prisutni za različite oblike podrške i da se odnosi mogu nastaviti bez obzira na fizičku distancu.