Obavijesti

Otvorenje izložbe Identitet grada

X. gimnazija „Ivan Supek“ ove se školske godine 2020./2021. zahvaljujući Turističkoj zajednici grada Zagreba priključila projektu „Kultura turizma“, kojega smo u našoj školi nazvali „Identitet grada“. Željeli smo istražiti koje to sadržaje grad Zagreb nudi turistima i domaćem stanovništvu te kako identitet grada utječe i na oblikovanje identiteta učenika.

Ideja je bila da učenici bolje istraže vlastite kvartove i njihovu kulturnu ponudu. U sklopu projekta realizirana je web-stranica na hrvatskom i na engleskom jeziku www.identitet-grada.com.hr koju su izradili naši maturanti Luka Bradarić Lisić, Domagoj Radečić Katačić i Gabrijel Naglić sa sadržajima koje je pripremilo skoro 150 učenika naše škole od 1. do 4. razreda pod mentorstvom dr. sc. Alme Zubović, prof. savjetnice, Ljubice Horvat-Opačić, prof. savjetnice, Marije Cestarić, Srećka Djakovića, Mateje Hendrih Jurčević i Karmen Farac Turković, prof.

Rezultati projekta su plakati, tekstovi, eseji, pjesme, prezentacije, video, letci i likovni radovi. Upravo likovni radovi, plakati i letci čine izložbu postavljenu na četvrtom katu škole te pozivamo učenike i kolege da je pogledaju ako to još nisu učinili. Otvorenje izložbe bit će 31. svibnja 2021. u 13:15h na 4. katu škole.