Obavijesti

Probni ispiti državne mature u online okruženju

Na poticaj Splitsko-dalmatinske županije, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije (CI SDZ) je uspostavio Online testni centar CI SDZ koji je na raspolaganju svim učenicima i odgojno-obrazovnim djelatnicima, a ne samo polaznicima programa CI SDZ.

Ovo je njihov mali prilog kako bi maturantima olakšali pripremu za najbitnije ispite. Online testni centar CI SDZ uspostavljen je putem e platforme za učenje na daljinu EDUX. Na EDUX-u su, između ostalog, dostupne i digitalizirane verzije prošlogodišnjih ispita iz hrvatskog i engleskog jezika te matematike (osnovna i viša razina), a dostupni su i neki i izborni predmeti.

Nakon registracije, putem poveznice https://ci-sdz.hr/edux/ maturanti mogu odabrati ispit državne mature i provjeriti svoje trenutno znanje. Otvaraju se zadaci sa prošlogodišnjeg ispita, a vrijeme je ograničeno kao i prilikom rješavanja testa u realnim uvjetima. Zanimljivost je da nakon što završite svoje rješavanje te predaju ispit, analiza točnih i netočnih odgovora izlazi odmah. Također, dobijete i informaciju u postotku riješenosti, ali i, sukladno rezultatima riješenosti prošlogodišnjih ispita, ocjenu koju bi dobili temeljem svog pokušaja rješavanja. Naravno, možete pokušati više puta. Ovo je idealan način za provjeru znanja i rezultata temeljenih na prošlogodišnjim rezultatima.