Događanja

Održan je kviz znanja za II. turnus povodom 200. godišnjice rođenja Vatroslava Lisinskog

U srijedu 6. ožujka u Kino dvorani X. gimnazije u 14h održan je kviz znanja namijenjen učenicima trećih i četvrtih razreda drugoga turnusa. Povod za organizaciju kviza je 200. godišnjica rođenja Vatroslava Lisinskog.

Veliko hvala svim učenicima koji su se odazvali pozivu za sudjelovanje u kvizu i na taj način omogućili da se ovakav interdisciplinarni kviz održi u X. gimnaziji. U kvizu je sudjelovalo po četiri učenika predstavnika svakoga razreda, ukupno deset ekipa iz trećih i četvrtih razreda: Bezimeni, Pauless, Karitas X., Chavke, Ernesto, Rezervni kotač, Ikići, Pobijednici, Palačinka i Jazavac.

Pobjedu je, s 41 bodom od ukupno 51, odnijela ekipa Jazavac: Vedran Odeljan, Franjo Tukara, Dominik Damjanović, Joško Spajić iz 3. J. Pobjedničkoj ekipi dodijeljene su pojedinačne nagrade.

Kviz je vodila Marija Cestarić, prof. koja je uz veliku pomoć dr. sc. Alme Zubović, prof. savjetnice organizirala kviz. U ispravljanju liste s odgovorima pomogle su ravnateljica Željka Frković, prof., Jasminka Cigić, prof. te Rea Bilić iz 4.i. Za ugodnu atmosferu pobrinuli su se Luka Antonio Josipović i Dino Belužić, koji su kao i uvijek lijepo muzicirali na klaviru i električnoj gitari. A hvala i Dejanu Funteku za tehničku pomoć.

Kviz za učenike trećih i četvrtih razreda I. turnusa održat će se 15. ožujka, također u Kino dvorani u 14h.